NoWater-produkterne er produceret for at hjælpe den ansvarlige husejer eller lejerforening.
Inden du bestiller, bør du vide, hvordan du har fået – eller kan få – vand i kælderen. Det er en dårlig idé at lukke et velfungerende gulvafløb i kælderen, hvis vandet fx kommer væltende ned ad kældertrappen – eller ind gennem kældervinduet fra en fyldt lyskasse.
- Det kan ske, hvis overfladevand kan strømme til, eller hvis en overfyldt tagrende vælter vand ned langs huset.
- Løsningen kan være først at forsyne lyskasse/trappeskaktåbningen med en forhøjet kant og dernæst overdække den med et halvtag, hvorefter afløbet kan sikres med et NoWater dæksel. Herefter kan man gå i gang med de indvendige afløb.
- NoWater dæksler må ikke bruges i moderne badeværelser med vandtæt membran, fordi denne kan blive ødelagt ved gennemboring. (Dette er ikke aktuelt for normale betonkældergulve). – Har man et meget dårligt støbt kældergulv og utætte afløbsrør under det, kan der være den risiko ved at blokere gulvafløbene med NoWater Dæksel (eller med en højvandslukker), at det øgede vandtryk nedefra kan revne/løfte gulvet på svage steder. Men det samme kan også ske pga. overløb i omfangsdræn eller ved opstigende grundvand. Hvis man ikke ønsker denne “test” af gulvet og intet gør, så må man jo ved hvert skybrud lade de mange tons indstrømmende kloakvand holde gulvet på plads i de vådeste timer…
Hvis gulvafløbet er forberedt med et løst monteret NoWater dæksel, kan det på sekunder spændes fast over afløbet. Gør man dette INDEN vandet er begyndt at trænge op, fx allerede ved varsel om skybrud, skal man være opmærksom på visse bestemmelser i afløbsregulativ mv.:
Er der et tappested, skal der være afløb i samme rum; Sikkerhedsventilerne på centralvarmeanlæggets ekspansionsbeholder og varmtvandsbeholder samt kondensvand fra evt. gasfyr skal altid have et afløb.
Men når først kloakvandet er begyndt at strømme ind, er det tilladt at gøre alt, hvad man kan for at begrænse skaderne – uanset afløbsregulativ mv. -, og det forventer forsikringsselskabet faktisk også, at man gør.
Hvis man under ferie/bortrejse kan slukke for fyret og lukke for vandet, er der jo ingen problemer med at lukke for afløbet. Er det vinter, kan man evt. sætte fyret i vinterstilling. Det giver meget lidt kondensvand, som kan opsamles i en murerbalje under kondensafløbet. Eller man kan bruge NoWater Dæksel 235 AK med en minimal åbning, så dråberne fra fyrets kondensafløb kan sive væk.
Men under alle omstændigheder vil det være en god ide at lukke for vandet på hovedhanen, hvis man ikke er i huset i flere dage og har lukket alle gulvafløb. - NoWater.dk kan ikke påtage sig ansvar for skader som følge af forkert montering eller mangelfuld anvendelse af dækslerne. Har du spørgsmål, så send en mail med dit telefonnummer, og du vil blive ringet op.